Haal 100% uit Kubernetes
Op dinsdag 16 april organiseert Fullstaq het Nederlandstalige evenement 360° Kubernetes in Mediaplaza, Jaarbeurs Utrecht. Op deze dag beginnen we met een algemene introductie van Kubernetes en de rest van de dag vullen we de overige belangrijke onderdelen in, om zo te komen tot een productieklare Kubernetes-implementatie die optimale waarde biedt. Belangrijke topics zoals observability, security & compliance, data management, multi cluster & CI/CD komen ruimschoots aan bod. Daarnaast zorgen we voor veel inspiratie met diverse praktijkcases. Tot slot sluiten we de dag af met een gezellige netwerkborrel om van gedachten te wisselen. Het evenement is geheel gratis en voor een goedgevulde lunch en drankjes wordt gezorgd.
Schrijf je nu in en ontdek hoe je Kubernetes 100% benut voor jouw organisatie!
Voor wie?
Je bent momenteel bezig met het onderzoeken of implementeren van Kubernetes, en wilt begrijpen hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken en dit succesvol kan opstarten en uitrollen in je organisatie.
Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Je ontvangt automatisch een bevestiging van je inschrijving en we laten je binnen 48 uur weten of je een stoel hebt bemachtigd.
Registratie 360° Kubernetes
Line Up
Gerrit Tamboer
CEO
fullstaq
Gerrit Tamboer is de CEO en medeoprichter van Fullstaq. Met een solide technische achtergrond heeft Gerrit, na jaren van Kubernetes-implementaties, zijn terminal verruild voor spreadsheets en PowerPoint. Naast zijn verantwoordelijkheden als CEO, zet hij zich ook in als business consultant, waarbij hij klanten ondersteunt bij het vertalen van technische logica naar strategie.
Tibo Beijen
Cloud Native engineer fullstaq
Tibo is een Cloud Native professional die zichzelf als engineer en architect ziet. Hij houdt ervan om te leren, maar ook om uit te leggen, en zoekt altijd verder naar het 'waarom'. Na 20 jaar geleden gestart te zijn als software engineer, is hij zo'n 10 jaar geleden op de DevOps trein gestapt en is hij sindsdien nog nergens anders uitgestapt.
Jacco Brouwer
Product owner
Haven
Jacco Brouwer werkt namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor de Nederlandse gemeenten als 'steward' op de initiatie en ontwikkeling van digitale gemeenschapsgoederen. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het bouwen van missie gedreven platform ecosystemen rondom open source softwareprojecten.
Michiel van Pouderoijen
senior systems engineer
wageningen universiteit
Michiel werkt inmiddels 20 jaar in IT waarvan nu vier jaar bij Wageningen University & Research (WUR) als Senior Systems Engineer met als primaire focus beheer en doorontwikkeling van het Kubernetes landschap. Oorspronkelijk begonnen met expertises voor VMware en Microsoft, maar binnen 3 jaar doorontwikkeld naar `cloud native specialist binnen WUR. Naast zijn technische functie binnen de organisatie, vervult hij ook de rol van Scrum Master om zo teams binnen WUR nog effectiever met elkaar te laten samenwerken.
Steven de Boer
Solutions Architect
Prisma Cloud
Steven is Prisma Cloud Solutions Architect bij Palo Alto Networks, waar hij zich richt op cloud-native security en innovatie, en een brug slaat tussen cutting-edge, cloud-native beveiligingstechnologieën en hun waarde voor organisaties. Hij heeft 25 jaar ervaring in IT en security en ontwikkelde in het verleden projecten met VR, Blockchain en AI technologie.
Andrew Hill
Cloud native Architect
pure storage
Andrew Hill, een Cloud Architect bij Pure Storage, is een ervaren technoloog die heeft gewerkt op het gebied van software engineering, support en verkoop. Hij heeft meer dan twee decennia ervaring met Linux en open source technologieën, waaronder Kubernetes en andere Cloud Native platforms en methodologieën. Wanneer hij niet bezig is met computers of mensen, houdt hij ervan om marathons te rennen en te wandelen in de bergen.
Andreas Prins
CEO
stackstate
Als CEO van StackState combineert Andreas zijn uitgebreide ervaring in het leiden van engineeringorganisaties met een duidelijke marktvisie en passie om StackState-klanten te helpen betrouwbare Kubernetes-omgevingen te draaien. Buiten het werk vind je hem achter zijn pizza oven om ambachtelijke pizza's bakken in een houtgestookte portugese oven.Bert Boerland
Senior sales executive
suse
Bert is al meer dan een kwart eeuw actief in diverse open source projecten, geeft om het open web en combineert dit met zijn sterke kanten om mensen te helpen en samen te brengen bij SUSE waar hij samen met zijn team klanten optimaal helpt in hun containerisatie transitie.Joeri Vrijaldenhoven
Cloud native engineer
fullstaq
Joeri is Cloud Native developer die als Golang Engineer ingezet is bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) . Binnen het Project Haven is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zowel de Standaard als de code die daar uit voort komt.
Presentatie
Digitale Autonomie, een duivels dilemma
Presentatie
WUR's Cloud Native Journey
PResentatie
360° Kubernetes
Gerrit Tamboer duikt in de wereld van Kubernetes en belicht hoe zijn duidelijke business case niet altijd leidt tot een soepele implementatie. Hij zal de schijnbare complexiteit van Kubernetes ontrafelen, verklaren waar deze indruk vandaan komt, en praktische tips geven om deze uitdagingen te overwinnen. Daarnaast onthult hij de voornaamste obstakels die organisaties tegenkomen tijdens de implementatiefase en hoe je deze kunt navigeren voor succes.
PResentatie
Kubernetes: Veiliger, sneller en kosteneffectiever applicaties implementeren
In deze presentatie neemt Steven de Boer je mee hoe je applicatieontwikkeling op Kubernetes veiliger, sneller en kosteneffectiever kunt maken. Hij behandeld hoe een 'Shift Left'-beveiligingsaanpak helpt om kwetsbaarheden vroegtijdig te identificeren en bespreekt methodes om de ontwikkelcyclus te versnellen. Door de broncode, infrastructuur en runtime effectief te beschermen, onthult hij hoe je de time-to-market kunt verkorten, risico's kunt minimaliseren en operationele kosten kunt verlagen. Ontdek praktische tips voor een geïntegreerde beveiligingsstrategie die je applicatieontwikkeling op Kubernetes optimaliseert.
PResentatie
Het ABCD van CICD
Deployen op vrijdag? Eng, want bugs ontdekken we pas een dag later. Donderdag dan? Maar vrijdag is iedereen afwezig dus donderdag is het nieuwe vrijdag. Woensdag wellicht? Maar dan werken veel mensen halve dagen. En voorheen hadden we te maken met een handvol monolieten en deployden we eens per maand. Maar nu hebben we micro-services en zijn we agile dus deployen we een paar keer per dag.
Hoe krijg je nu nog iets gereleased? Tibo Beijen heeft het antwoord: CI/CD. Automatiseer alles tussen produceren en ‘productie’. Maar wat is het precies? En wat betekent die ‘D’ nu eigenlijk en is dat het einddoel? Waarom hebben mensen het over naar links schuiven en wat hebben kanaries met dit verhaal te maken?
PResentatie
Verhoog de waarde van Kubernetes door data binnen te brengen met Portworx
Bedrijven draaien al Kubernetes in productie. Kubernetes is geweldig voor het draaien van stateless workloads, maar veel organisaties verankeren hun applicatiestacks door data buiten het cluster te houden. In deze Engelse presentatie van Andrew Hill, ontdekt u hoe u meer waarde kunt halen uit uw Kubernetes-implementatie door data te migreren en leer hoe dit uw bedrijf kan beschermen door het faciliteren van disaster recovery, gebruik te maken van robuuste back-up- en herstelprocessen en het verminderen van opslagkosten.
PResentatie
360° Observability Strategie: Verbeter de betrouwbaarheid in alle opzichten
Een belangrijke vraag om te beantwoorden; hoe breng je reliability naar het volgende niveau? Deze vraag beantwoordt Andreas met inzichten van maar liefst ruim 40 grote organisaties.
- Herken unieke observatiebehoeften en bevorder kennisdeling voor een optimale application reliability
- Stroomlijn het proces van probleemdetectie naar oplossing en breng de perspectieven voor efficiënt probleemoplossen bij elkaar
- Verbeter je technologie om observatie te verbreden buiten Kubernetes, verrijk health signals met security & compliance als ook CI/CD
Door oog te hebben voor deze drie aspecten bouw je een sterke observability strategie waarmee de betrouwbaarheid omhoog gaat en er meer tijd overblijft voor ontwikkeling!
PResentatie
Waarom je moet betalen voor gratis software
Software kan je downloaden. Open Source software kan je gratis downloaden. Dus waarom zou je betalen voor Kubernetes of de tools er om heen als je deze gratis kan verkrijgen? In deze talk vertellen we over de geschiedenis van open source, wat licenties op open source software zijn en waarom je er voor zou moeten betalen.
Als je onderweg bent om applicaties geschikt te maken voor je nieuwe Kubernetes platform, geeft dit interessante inzichten in de toekomst van je platform.